Kamen Travertin je prirodni kamen koji se često koristi kao dekorativni materijal za različite građevinske projekte, uključujući i stepenice. Ovaj kamen ima jedinstvenu teksturu i boju koja može dodati eleganciju i toplinu vašem prostoru.

Evo nekoliko saveta i informacija o korišćenju dekorativnog kamena od travertina za stepenice:

Izbor boje i teksture Travertina za stepenice

Dekorativni kamen travertin za stepenice – Travertin dolazi u različitim bojama, uključujući bež, krem, sivu, i zlatnu. Takođe, ima karakteristične rupe i proreze koji doprinose njegovoj jedinstvenoj teksturi. Prilikom izbora travertina za stepenice, razmotrite boje i teksture koje se slažu sa stilom i dekorom vašeg prostora.

Travertin se obično može naći u nekoliko završnih obrada, uključujući brušenje, poliranje i grubu obradu. Odluka o završnoj obradi zavisiće od vaših estetskih preferencija i funkcionalnih potreba. Na primer, polirani travertin ima sjajan izgled, dok grublje obrade mogu pružiti bolje prianjanje na stepenicama.

dekorativni kamen travertin1

Dekorativni Kamen Travertin Za Stepenice – Veličina pločica

Veličina pločica travertina može varirati, ali se često koriste srednje do veće ploče za stepenice kako bi se smanjio broj spojeva. Manje pločice mogu dodati složeniji izgled, ali mogu zahtevati više spojeva i obrade. Veće ploče mogu stvoriti moderniji izgled, dok manje ploče mogu doprineti klasičnom i rustičnom izgledu. Razmislite o proporcijama vaših stepenica i prostora prilikom odabira dimenzija pločica.

Način postavljanja pločica može dodati dodatnu dimenziju estetici. Razmotrite različite obrasce poput pravougaonog postavljanja, šaha ili riblje kosti. Ovo može dodati interesantne detalje.

Sigurnost je ključna prilikom odabira materijala za stepenice. Travertin može biti klizav kad je mokar, pa je važno razmotriti završnu obradu koja pruža dobro prianjanje. Takođe, razmislite o postavljanju tepiha ili traka za prianjanje na stepenice kako biste povećali sigurnost.

Odaberite završnu obradu koja odgovara vašim preferencijama i potrebama prostora. Na primer, polirani travertin ima sjajan izgled, dok je brušeni travertin manje klizav i ima prirodniji izgled.

dekorativni kamen travertin 2

Održavanje stepenica od Travertina

Travertin zahteva redovno održavanje kako bi zadržao svoj izgled. Redovno čišćenje će produžiti životni vek i očuvati lepotu kamena.

Profesionalna postavljanje dekograivnog kamena travertina za stepenice

Instalacija travertinskih pločica za stepenice zahteva stručnost. Preporučuje se angažovanje profesionalnih instalatera kako bi se osigurala pravilna postavka i dugotrajan rezultat.

dekorativni kamen travertin 3

Cena Travertina za stepenice

Cena travertina za stepenice može značajno varirati u zavisnosti od različitih faktora, uključujući tip travertina, kvalitet, debljinu pločica, poreklo kamena, kao i troškove transporta i postavljanja. Takođe, cena može varirati u zavisnosti od lokalnih tržišnih uslova i dostupnosti materijala.

U nekim regionima, cena travertina može biti izražena po kvadratnom metru ili po toni. Kod nas cena travertina je izražena po kvadratnom metru? Takođe, trebalo bi uzeti u obzir dodatne troškove, poput troškova rada za postavljanje, materijala za postavljanje i eventualno održavanje.

Da biste dobili tačne informacije o cenama travertina za stepenice, preporučujem da nam se obratite sa svojim zahtevima, a mi će mo vam na osnovu vaših zahteva preporučiti koji travertine da uzmete i izracunati sve troškove.

Pre nego što se odlučite za travertin, možete se konsultovati sa stručnjakom ili dizajnerom enterijera kako biste dobili savete koji travertin odgovara vašim specifičnim potrebama i preferencijama. Svakako možete pozvati Prirodni kamen Dika, a mi će mo na osnovu važih zahteva i želja naći najbolje moguće rešenja za vaše stepenice od prirodnog kamena Travertin izgledaju najlepše moguće.

dekorativni kamen travertin 4

Ukrasni kamen za zid: Estetska Vrednost i Funkcionalnost u Vašem Prostoru. Ukrasni kamen za zidove je materijal koji donosi izvanrednu estetsku vrednost i funkcionalnost u različite prostore. Ovaj kamen je postao popularan izbor za unutrašnje i spoljašnje uređenje zidova, pružajući autentičan izgled i dodajući karakter svakom okruženju. U ovom članku, istražićemo razloge zašto je ukrasni kamen za zid postao toliko popularan i kako ga možete iskoristiti u svom prostoru.

Ukrasni Kamen Za Zid – Estetska Lepota

Ukrasni kamen je dostupan u različitim bojama, teksturama i oblicima. To znači da možete izabrati kamen koji se savršeno uklapa u estetiku vašeg prostora.

Bilo da preferirate rustični izgled sa prirodnim kamenom ili modernu estetiku sa glatkim površinama, ukrasni kamen vam omogućava da postignete željeni izgled. Osim toga, ukrasni kamen se može kombinovati sa različitim bojama i materijalima kako bi se postigao željeni dizajn.

Na primer, ukrasni kamen može biti divan kontrast sa drvetom, stvarajući topao i prirodan ambijent. Takođe, možete ga kombinovati sa modernim metalima i staklom kako biste postigli sofisticiran izgled.

ukrasni kamen za zid3

Funkcionalnost Ukrasnog Kamena za zidove

Funkcionalnost Ukrasnog Kamena za Zid – Pored estetske vrednosti, ukrasni kamen za zid donosi i funkcionalnost u vaš prostor.

Evo nekoliko načina na koje se može koristiti:

Izolacija i Zaštita: Ukrasni kamen može se koristiti kao dodatni sloj izolacije na zidovima, pomažući u očuvanju temperature u prostoru. Takođe, štiti zidove od vremenskih uticaja i oštećenja.

Lako Održavanje: Ukrasni kamen za zid je obično lak za održavanje. Površinu je lako očistiti i održavati, čineći ga praktičnim izborom za domaćinstva.

Vrednost Nekretnine: Dodavanje ukrasnog kamena zidovima može povećati vrednost vaše nekretnine. Potencijalni kupci cene estetski privlačne i dobro održavane prostore.

Univerzalna Upotreba: Ukrasni kamen se može koristiti u različitim prostorima, uključujući dnevne sobe, trpezarije, spavaće sobe, terase, fasade i mnoge druge.

To znači da je izuzetno fleksibilan materijal.

ukrasni kamen za zid 2

Kako Odabrati Ukrasni Kamen za Vaš Prostor?

Prilikom odabira ukrasnog kamena za vaš prostor, razmislite o sledećim faktorima:

Stil Prostora: Razmislite o trenutnom stilu vašeg prostora i izaberite kamen koji se lepo uklapa.

Boje i Teksture: Razmotrite boje i teksture koje želite. Ukrasni kamen dolazi u mnogim varijacijama, pa birajte onaj koji vam najviše odgovara.

Praktičnost: Razmislite o funkcionalnim potrebama prostora. Da li vam je potrebna izolacija ili zaštita?

Budžet: Postavite budžet za svoj projekat i potražite kamen koji se uklapa u taj okvir.

Profesionalna Ugradnja: Za najbolje rezultate, razmotrite profesionalnu ugradnju ukrasnog kamena. To će osigurati kvalitetnu instalaciju.

Ukrasni kamen za zid može transformisati svaki prostor u vizuelno privlačno okruženje sa dodatnim funkcionalnim prednostima. Bez obzira da li ga koristite u enterijeru ili eksterijeru, ovaj materijal će doneti autentičnost i karakter vašem domu ili poslovnom prostoru. Razmislite o svim mogućnostima koje nudi ukrasni kamen za zid kako biste postigli željeni izgled i funkcionalnost u vašem prostoru.

Upotreba

Uz to, važno je napomenuti da ukrasni kamen za zid nije samo ograničen na unapređenje unutrašnjih i spoljašnjih zidova. Možete ga koristiti i za kreiranje fascinantnih detalja poput kamina, šankova ili čak staza u vrtu. To dodatno pokazuje raznolikost ovog materijala i njegovu sposobnost da prilagodi različite dizajnerske potrebe.

Takođe, trendovi u upotrebi ukrasnog kamena za zid neprestano se razvijaju. Danas se sve više ljudi odlučuje za kombinaciju različitih tipova kamena kako bi postigli jedinstven izgled. Na primer, možete upariti prirodni kamen sa dekorativnim kamenom kako biste postigli interesantne kontraste i teksture. Kreativnost u korišćenju ovog materijala nema granica.

Zakljucak u Temi Ukrasni Kamen Za Zid

U zaključku, ukrasni kamen je izvanredan materijal koji spaja estetiku i funkcionalnost. Bez obzira na to da li ga koristite u kući, stanu, restoranu ili komercijalnom prostoru, njegova sposobnost da transformiše prostor i dodatno vrednost vašoj nekretnini čini ga izuzetno privlačnim izborom. Ne zaboravite da konsultujete stručnjake za savet pri odabiru i instalaciji, kako biste postigli najbolje rezultate.

zkrasni kamen za zid 3

Prirodni Kamen za dvorište – Estetika i Trajnost u Vašem Dvorištu

Kada razmišljamo o uređenju naših bašti ili dvorišta, često prvo pomislimo na raznolike biljke, cveće i drveće. Međutim, jedan od ključnih elemenata koji može dodati šarm i praktičnost našem spoljašnjem prostoru je prirodni kamen za dvorišta. Ovaj prirodni materijal donosi sa sobom niz estetskih i praktičnih prednosti koje će vaš dvorište podići na potpuno novi nivo.

Estetika Prirodnog Kamena za dvorišta

Kada je reč o estetici, prirodni kamen za dvorišta pruža mnoge mogućnosti. Evo nekoliko stilova koje možete postići:

Rustični Šarm – Kreirajte rustični ambijent koristeći nepravilno oblikovane kamene ploče od lomljenog kamena različitih veličina. Ovo će dati vašem vrtu šarm starinskog sela.
Moderan Minimalizam – Za moderniji izgled, izaberite glatke i ravne ploče od rezanog kamena koje će stvoriti elegantan kontrast sa zelenilom.
Prirodna Harmonija – Ploče različitih nijansi kamena mogu se kombinovati za postizanje prirodne harmonije i teksturalne dubine.
Kreativni Oblici – Poigrajte se sa oblicima kamena za staze. Od pravilnih geometrijskih oblika do nepravilnih krivina – izbor je vaš. Oko vaših drvenih biljaka mozete koristiti oblutak.

prirodni dekorativni kamen za dvoriste

Trajnost i Održavanje Prirodnog Kamena Za Dvoriste

Jedna od najvažnijih prednosti prirodnog kamena za staze je njegova trajnost. Kamene staze mogu izdržati različite vremenske uslove, od vrućine do mraza, i ostati netaknute godinama. Osim toga, kamene staze su izdržljive i mogu podneti težinu šetajućih ili vozećih vozila. Održavanje kamena za dvorište je takođe prilično jednostavno. Dovoljno je povremeno očistiti četkom ili vodom kako biste uklonili prašinu i nečistoće. Kamene staze su takođe odlične za oblasti gde ima puno padavina, jer su nepropusne za vodu.

Kako Izabrati Pravi Kamen za dvorište?

Prilikom izbora kamena za dvorište, razmotrite sledeće faktore:

Tip Kamena – Postoji mnogo različitih vrsta prirodnog kamena, kao što su škriljac, granit, peščar, i mnoge druge. Svaki ima svoje jedinstvene karakteristike i izgled. Razmotrite koji tip kamena najbolje odgovara vašem stilu i potrebama.
Boja i Tekstura – Birajte nijanse i teksture koje se slažu sa celokupnim dizajnom vašeg vrta.
Veličina i Oblik – Odaberite ploče odgovarajuće veličine i oblika koji se uklapaju u planirani dizajn dvorišta.
Budžet – Cene prirodnog dekorativnog kamena za dvorište variraju u zavisnosti od tipa kamena. Postavite budžet koji vam odgovara i istražite dostupne opcije u tom cenovnom rasponu.

 

kamen za dvoriste

Prirodni Kamen Za Poplocavanje Dvorista Cena i Osobine

Prirodni kamen za dvorište nije samo praktičan izbor, već i estetski privlačan dodatak vašem vrtu. Njegova trajnost i jednostavno održavanje čine ga pametnim investiranjem za dugotrajno i lepo dvorište koje će vas godinama usrećivati I uživaćete u njemu. Bez obzira na vaš dizajnerski ukus, prirodni kamen u vaše dvorište će uneti prirodnu lepotu i eleganciju u svaki njegov deo. Odlučite se za prirodni dekorativni kamen za dvorište i transformišite svoj vrt u oazu lepote i funkcionalnosti.

prirodni kamen za dvoriste 2

Prirodni Kamen za Dvorište: Unesite Prirodu u Vaš Životni Prostor!

Dekorativni kamen, popločavanje i staze – Prirodni kamen čini vaše dvorište bajkovitim!

Kada razmišljate o uređenju svog dvorišta, prirodni kamen je pravi izbor za stvaranje očaravajućeg i funkcionalnog prostora. Bez obzira da li želite da dodate dekorativni kamen, popločate dvorište ili postavite prirodni kamen za staze, otkrijte kako prirodni kamen može pretvoriti vaše dvorište u pravu oazu prirode.

Dekorativni Kamen za Dvorište

Prirodni kamen

Prirodni kamen za dvorišta se često koristi kao dekoracija u dvorištima. Njegova rustična i prirodna lepota može transformisati običan prostor u bajkovit vrt. Evo nekoliko razloga zašto je dekorativni kamen za dvorište pravi izbor:

Estetika: Prirodni kamen dodaje karakter vašem dvorištu i stvara prijatnu atmosferu. Različite vrste kamena nude širok spektar boja i tekstura, što vam omogućava da stvorite jedinstven izgled.

Trajnost: Prirodni kamen je izuzetno izdržljiv i otporan na vremenske uslove. To znači da će vaše dvorište izgledati sjajno godinama unapred.

Ekološki prihvatljiv: Korišćenjem prirodnog kamena podržavate očuvanje prirode. On je ekološki prihvatljiv materijal i ne emituje štetne supstance.

Kreativna sloboda: Prirodni kamen dolazi u različitim oblicima i veličinama, što vam omogućava da budete kreativni u uređenju dvorišta. Možete ga koristiti za izradu fontana, staza, zidova ili čak kao oblogu za spoljne površine.

Povećava vrednost doma: Dodavanjem dekorativnog kamena u dvorište povećavate estetsku vrednost svog doma. To može biti ključno za privlačenje potencijalnih kupaca u budućnosti.

Popločavanje Dvorišta

Popločavanje Dvorišta Prirodnim Kamnom

Popločavanje dvorišta prirodnim kamenom je praktičan i elegantan način da maksimalno iskoristite svoj prostor. Evo nekoliko prednosti:

Funkcionalnost: Popločavanjem dvorišta možete stvoriti ravnu površinu za stolove, stolice i druge elemente nameštaja. To čini dvorište savršenim mestom za opuštanje ili zabavu.

Smanjenje održavanja: Prirodni kamen je lako održavati. Jednostavno ga operite vodom i sapunom kako biste očuvali njegovu lepotu.

Povećanje vrednosti: Popločavanje dvorišta prirodnim kamenom može značajno povećati vrednost vašeg doma. To je atraktivan dodatak za potencijalne kupce.

Estetski izbori: Različite vrste prirodnog kamena nude različite estetske izbore. Možete odabrati tradicionalni izgled ili se opredeliti za moderni, minimalistički dizajn.

Pristupibilnost: Prirodni kamen je široko dostupan i možete ga pronaći u raznim prodavnicama kamenih materijala.

Prirodni Kamen za Staze

Prirodni kamen za staze dodaje praktičnost i lepotu vašem dvorištu. Evo zašto je to dobar izbor:

Bezbednost: Kamene staze pružaju stabilno i sigurno prolazak. One se ne klize i dobro se održavaju čak i u kišnim ili snežnim uslovima.

Estetika: Staze od prirodnog kamena dodaju šarm i karakter vašem dvorištu. One mogu biti različitih oblika, veličina i boja, pa možete da prilagodite izgled svojem stilu.

Održavanje: Staze od prirodnog kamena zahtevaju minimalno održavanje, čime se štedi vaše vreme i napor.

Tradicionalna ili moderna opcija: Bez obzira na stil vašeg dvorišta, postoji prirodni kamen koji će se savršeno uklopiti. Možete odabrati rustični kamen za tradicionalni izgled ili elegantni, glatki kamen za modernu estetiku.

Ekološki prihvatljivo: Prirodni kamen za staze je ekološki prihvatljiv materijal koji se lako može reciklirati.

Statistika Govori

93% vlasnika dvorišta koji su koristili prirodni kamen za dekoraciju izjavljuju da su zadovoljni izgledom svog dvorišta.
87% vlasnika kuća koji su popločali dvorište prirodnim kamenom primećuju povećanje vrednosti svoje nekretnine.
96% ljudi koji koriste prirodni kamen za staze smatraju da su njihove staze sigurne i izdržljive.

Zaključak Na Temu Prirodni Dekorativni Kamen Za Dvorista

Kada se odlučite za korišćenje prirodnog kamena u svom dvorištu, vaša kreacija će biti jedinstvena i funkcionalna. Prirodni kamen čini da se osećate povezano sa prirodom i pruža miran i estetski prijatan prostor za opuštanje i druženje.

Pozovite nas danas na 064/4723-442 i otkrijte široku paletu prirodnih kamena za dvorišta i druge potrebe. Sa našim proizvodima i stručnim savetima, vaše dvorište će postati pravo remek-delo prirode.

Uz prirodni kamen, stvorite dvorište koje će oduševiti sve vaše goste i doneti vam radost svakog dana. Ne čekajte, pretvorite svoje dvorište u čarobno mesto uz pomoć prirodnog kamena!

Kamen Travertin – Prirodni kamen sa Mnogo Namena

Kamen travertin je jedan od najlepših prirodnih materijala koji se koristi širom sveta. Njegova jedinstvena tekstura i boja čine ga popularnim izborom za različite svrhe. Danas ćemo istražiti različite namene kamena travertina i zašto je tako cenjen u građevinarstvu, dekoraciji enterijera i eksterijera.

Prirodni Kamen travertin je jedan od najizuzetnijih prirodnih materijala koji se koristi u građevinarstvu i dekoraciji enterijera. Njegova jedinstvena tekstura i prirodna lepota čine ga popularnim izborom za različite svrhe.

Šta je Travertin?

Travertin je sedimentni kamen koji nastaje kada minerali talože sa površinskih voda, obično izvora ili termalnih izvora. Njegova karakteristična tekstura nastaje usled prisustva brojnih malih pora i šupljina u kamenju. Boja travertina varira od svetlo bež do tople braon nijanse, što ga čini atraktivnim izborom za različite estetske potrebe.

kamen travertin

Kamen travertino Upotreba u Građevinarstvu

Travertin kamen je veoma cenjen u građevinarstvu zbog svoje trajnosti i estetske privlačnosti. Evo nekoliko glavnih namena u građevinarstvu:

Prirodni kamen travertine za Podove

Travertin se često koristi za izradu elegantnih podova u enterijerima. Njegova prirodna tekstura dodaje toplinu i karakter prostoru.

Dekorativni kamen travertin za Zidove

Kamen travertin se koristi za oblaganje zidova, stvarajući rustičan i prirodan izgled. Ova primena je popularna kako u enterijeru, tako i na fasadama zgrada. Trevertim može biti jedno od rešenje za prirodno oblaganje zidova tj. prirodni kamen za zid.

Kupatila – Travertin se često koristi za izradu pločica i lavaboa u kupatilima. Njegova otpornost na vlagu ga čini idealnim materijalom za ove svrhe.

Travertin Kamen Prodaja – Dekorativni Prirodni Kamen Travertin Srbija Cena Povoljna

Spoljašnja obloga:

Na otvorenom prostoru, travertin je odličan izbor za terase, staze i bazene. Njegova prirodna hladnoća čini ga udobnim za hodanje čak i po vrelim letnjim danima.

Dekoracija Enterijera – travertin kamen je takođe popularan u dekoraciji enterijera. Evo nekoliko načina kako ga možete iskoristiti:

Kamin Travertin se često koristi za oblaganje kamina, dodajući eleganciju i toplinu prostoru.

Pultovi i Kuhinjske Pločice – U kuhinjama, travertin može biti korišćen za izradu pultova i pločica. Njegova jedinstvena tekstura dodaje karakter kuhinji.

Stolovi i Police: Komadi nameštaja od kamena travertina mogu biti prava umetnička dela i privlačna tačka u prostoru.

dekorativni kamen travertino Srbija cena povoljna

Kamen travertin cena

Cena kamena travertine varira u zavisnosti od vaših zahteva tj od velicine sečenja travertine ploča

Saveti za Održavanje

Da biste produžili vek kamena travertina i očuvali njegovu lepotu, važno je redovno održavanje. Evo nekoliko saveta: Redovno čišćenje i brisanje kako bi se sprečilo taloženje prljavštine. Upotreba blagih sredstava za čišćenje kako ne biste oštetili površinu kamena.Periodično zaptivanje kako biste očuvali njegovu prirodnu lepotu.

Kamen travertin Srbija

Kamen travertine Srbija je materijal koji spaja prirodnu lepotu sa funkcionalnošću, čineći ga idealnim izborom za različite primene. Bez obzira da li se koristi u građevinarstvu ili za dekoraciju enterijera, njegova elegancija i izdržljivost čine ga neprevaziđenim u svetu dizajna i graditeljstva.

Kamen Travertin: Prirodno Blago Srbije

Srbija je zemlja bogata prirodnim lepotama i resursima, a jedan od najdragocenijih prirodnih materijala koji se može naći u ovim krajevima je kamen travertin. Ovaj jedinstveni tip kamena ima dugu istoriju i široku primenu, čineći ga dragocenim resursom kako za građevinsku industriju, tako i za umetnost i dekoraciju. U ovom blog postu, istražićemo šta čini kamen travertin tako posebnim i kako se koristi u Srbiji.

Travertin Kamen Prodaja

Ovaj ukrasni Kamen je sedimentni kamen koji se formira u blizini izvora mineralnih voda. Glavni sastojak travertina je kalcijumski karbonat, koji se taloži iz vode tokom vekova. Ova prirodna procesa čini da travertin ima jedinstvenu teksturu sa rupama i šupljinama, što ga čini popularnim izborom za podove, zidove i razne dekorativne elemente.
Prodaja travertina je jedna od delatnosti kojom se bavi Prirodni Kamen Dika. Dekorativni kamen Travertin pogodan je za uređenje enterijera i eksterijera. Takođe i za uređenje dvorišta ovaj prelepi kamen može doneti Vađem dvorištu jednu sasvim novu nijansu. I potpuno drugačiji izgled.

Ukrasni Kamen Travertin u Srbiji

Kada je u pitanju ukrasni kamen Travertin, Srbija je domaćin bogatim nalazištima travertina širom zemlje. Najpoznatiji i najčešći nalazi se u južnim delovima Srbije, kao što su okolina Niša i Leskovac. Ovde, travertin se često vađi iz podzemnih izvora i pećina, gde se formira tokom hiljada godina. Ovi lokaliteti često privlače stručnjake i istraživače, kao i posetioce koji žele da vide ovu prirodnu lepotu.

Primena Travertina u Srbiji

Ovaj dekorativni kamen ima mnoge primene u Srbiji. Evo nekoliko primera:

1. Građevinska Industrija: Travertin se često koristi za izradu elegantnih fasada, podova i stepeništa u luksuznim građevinama. Njegova prirodna lepota i jedinstvena tekstura dodaju sofisticiranost svakom projektu.

2. Umetnost i Skulpture: Umetnici u Srbiji često koriste travertin kao medijum za svoje skulpture i umetničke radove. Ova kamena podloga omogućava kreaciju detaljnih i izvanrednih umetničkih dela.

3. Dekoracija: Travertin se koristi za izradu različitih dekorativnih predmeta, uključujući vaze, stolove, i čak fontane. Ovi predmeti dodaju prirodni šarm i eleganciju enterijerima i eksterijerima.

4. Arhitektonski Detalji: Travertin se takođe koristi za izradu arhitektonskih detalja kao što su stubovi, lukovi i reljefi, čime se obogaćuje kulturna baština Srbije.

Zaključak

Travertin predstavlja dragocen prirodni resurs Srbije, sa raznovrsnom primenom u građevinskoj industriji, umetnosti i dekoraciji. Njegova jedinstvena tekstura i prirodna lepota čine ga posebno vrednim materijalom. Srbija se može ponositi svojim bogatstvom travertina i njegovim doprinosom kulturnoj i građevinskoj sceni.

Ovo je samo početak priče o kamenu travertinu u Srbiji, a njegova lepota i značaj se nastavljaju širiti širom zemlje i izvan njenih granica.

Štanglice od prirodnog kamena

Štanglice od prirodnog kamena su proizvod koji je jedan od najtraženijih kada je u pitanju uređenje domova korišćenjem prirodnog dekorativnog kamena.
U našem asortimanu proizvoda mogu se naći najraznovrsnije dekorativne štanglice od prirodnog kamena. Koje možete koristiti za izradu različitih dekorativnih elemenata. Ali i za oblaganje zidova, kako spoljašnjih, tako i unutrašnjih.

Štanglice za spoljašnje zidove se izrađuju od najboljeg kamena, koji je otporan na sve vremenske prilike i uticaje spoljašnje sredine, tako da obezbeđuju postojanost i izdržljivost u svim uslovima. Na taj način možete osvežiti spoljašnji izgled svog doma i učiniti ga posebnim.

stanglice od prirodnog kamena1

Štanglice za unutrašnje zidove

Sa druge strane, štanglice za unutrašnje zidove mogu biti vrlo lepi dekorativni kamen elementi u bilo kojoj prostoriji vašeg doma, a kombinacijama boja, tekstura i reljefa štanglica od prirodnog kamena. Mogu se postići neverovatni efekti na bilo kom zidu vašeg doma.

Imajući u vidu precizne dimenzije štanglica i jasne linije, možete pažljivo isplanirati na koji način ih želite ugraditi i vaš životni prostor učiniti još posebnijim i drugačijim.
Osnovne karakteristike i prednost štanglica od kamena je rustičan ili atraktivan izgled, jednostavne su za održavanje, uvek su moderne, dugotrajne, lako se postavljaju, a uz sve to imaju zavisno od vrste i pristupačne cene. One su uvek lepo dekorativno i elegantno rešenje za vaš dom, kako za unutrašnje tako i za spoljašnje zidove.

stanglice od prirodnog kamena2

Štanglice od kamena

Za štanglice je karakteristično da se ne mogu prodavati po boji, jer svaka vrsta kamena ima više nijansi što je čini privlačnijom i atraktivnijom.
Štanglice su potpuno pravilnog oblika i seku se najčešće u širini od 3-5 cm. Po narudžbini mogu se raditi i vanstandardnih dimenzija.

Imajući u vidu precizne dimenzije štanglica i jasne linije, možete pažljivo isplanirati na koji način ih želite ugraditi i vaš životni prostor učiniti još posebnijim i drugačijim.
Kod nas uz vrhunski način obrade prirodnog kamena mozete nabaviti kako od domaćeg tako i od kamena iz uvoza. Koji sa lakoćom pretvaramo u štanglice najboljeg kvaliteta. Koje su vrlo tražene na ovim prostorima, ali i šire.

stanglice od prirodnog kamena3

Stanglice od prirodnog dekorativnog kamena

Širok dijapazon boja [tanglica daje bezbroj mogućnosti kombinovanja ovog popularnog kamena. Tako da od naših štanglica napravljenih od najkvalitetnijeg prirodnog kamena možete da napravite sve što vam padne na pamet. Samo je mašta granica.

Ukoliko tražite najbolje štanglice od dekorativnog prirodnog kamena kod nas imate veliki izbor štanglica. Koje uvek imamo na stanju po veoma pristupačnim cenama. Tu smo da vam pomognemo da vaš prostor oplemenite prirodnim kamenom.  Ulepšate ga i učinite posebnim.

stanglice od prirodnog kamena4

Dvorište je vaša prilika da stvorite prijatan i privlačan prostor koji odražava vašu estetiku i stil.

Upotreba dekorativnog kamena može dodati šarm i karakter vašem dvorištu na jedinstven način. U ovom blog postu, istražićemo različite načine kako koristiti dekorativni prirodni kamen za dvorišta, kao i dati vam nekoliko korisnih saveta za postizanje željenog izgleda.

dekorativni kamen za dvoriste2

 

Ukrasite svoje dvorište uz dekorativni kamen za dvorišta

Prirodni Kamen kao Elegancija Vašeg Dvorišta: Inspiracije i Saveti

Dvorište je više od prostora između zidova vašeg doma.

Ono je oaza mira, mesto gde se opuštate, zabavljate i povezujete sa prirodom.

Upotreba dekorativnog kamena je izvanredan način da svoje dvorište pretvorite u umetnički izložbeni prostor, dodajući eleganciju i prirodnu lepotu.

U ovom članku, istražujemo kako koristiti dekorativni kamen kako bismo uneli šarm u svaki kutak dvorišta.

Staze od kamena

Kreiranje staza od dekorativnog kamena može dodati rustičnu eleganciju vašem dvorištu. Različite vrste kamena kao što su kamene ploče od karistosa, struganički kamen, travertin, lomljena kavala i lomljeni volos su prirodnih ploča, koje se mogu kombinovati kako bi se stvorio interesantan i lako prohodan put.

Staze Odabrane Mudro Dobro postavljene staze ne samo da omogućavaju lak pristup različitim delovima dvorišta, već i stvaraju strukturu koja se uklapa u celokupni dizajn. Razmislite o kombinovanju različitih vrsta kamena kako biste stvorili privlačan kontrast. Pomoću kamena u različitim bojama i teksturama možete stvoriti staze koje su istovremeno funkcionalne i estetski privlačne.

dekorativni kamen za dvoriste3

Kamen za terase

Kamene terase su odličan način da stvorite prostor za odmor i zabavu. Odaberite kamen koji se uklapa sa okolinom i stvorite udoban ambijent sa stolicama i stolom.

Zidovi i ograde

Dekorativni kamen može se koristiti za izgradnju niskih zidova ili ograda, pružajući strukturu i stil. Kamene površine mogu biti ravne ili nepravilne, i tako će te dobiti prirodan izgled. To su zidovi Koji Pričaju Priču. Jer dekorativni kamen može se koristiti za izgradnju zidova koji definišu prostor, nude privatnost i istovremeno unose umetničku vrednost. Bez obzira da li se odlučite za klasične kamene zidove ili moderniju varijantu sa nepravilnim rasporedom kamena, dodatećete dubinu i karakter vašem dvorištu.

Fontane

Stvaranje vodenih detalja poput fontana ili potoka sa kamenim elementima može dodati mir i harmoniju u vaše dvorište. Žubor vode ima opuštajući efekat i dodaje prirodan element vašem dvorištu. Kamene fontane, potoci ili čak mali vodopadi mogu stvoriti oazu mira koja privlači ptice i osvežava vazduh. Osim vizuelne privlačnosti, ove vodene značajke donose i zvuk prirode koji umiruje i relaksira.

Kameni ukrasi

Upotreba kamena kao ukrasa, poput skulptura ili postamenta, može dodati interesantan vizuelni element i privući pažnju. Kameni ukrasi mogu biti prava atrakcija u vašem dvorištu. Razmislite o postavljanju kamene skulpture kao centralnog fokusa dvorišta. Odabir kamena sa zanimljivom teksturom i oblikom može dodati umetnički izgled, istovremeno se stapajući sa prirodnom okolinom.

Raznolikost Kamena i Kombinacije Biljaka Različite vrste kamena donose raznolikost i bogatstvo vašem dvorištu. Ponekad može biti efektno kombinovati više vrsta kamena kako biste stvorili slojeviti i zanimljiv izgled. Takođe, ne zaboravite da kamenje kombinujete sa biljkama i cvetnim aranžmanima. Kontrast između kamena i zelenila doprinosi harmoničnom izgledu.

dekorativni kamen za ograde

Saveti za upotrebu dekorativnog kamena

Sklad i Kontrast – Birajte kamene elemente koji se slažu sa okolinom dvorišta, ali istovremeno dodaju kontrast kako bi se istakli.

Pravilno Postavljanje – Postavite kamenje na odgovarajući način kako bi se izbeglo klizanje ili nepravilno habanje.

Održavanje – Redovno održavanje, kao što je čišćenje lišća ili pranja kamenih površina, pomoći će da dvorište uvek izgleda sjajno.

Kombinovanje Biljaka – Kombinujte dekorativni kamen sa različitim biljkama i cvetnim aranžmanima kako biste stvorili skladan izgled. Dekorativni kamen kao što je oblutak može doneti prirodnu lepotu i teksturu u vaše dvorište, istovremeno ga čineći funkcionalnim i privlačnim prostorom.

Razmislite o ovim idejama i savetima kako biste stvorili dvorište koje će privlačiti pažnju i pružiti vam uživanje u svakom trenutku provedenom napolju.

dekorativni kamen travertin

Dekorativni Kamen U Skladu Sa Okolinom:

Birajte kamene vrste koje se slažu sa prirodnom okolinom. Neutralne nijanse kamena obično se dobro uklapaju.

Održavanje Je Ključno:

Redovno čišćenje i održavanje kamena pomaže da dvorište uvek izgleda sveže i privlačno.

Dodajte Osvetljenje:

Osvetljenje kamena noću može stvoriti bajkovitu atmosferu i istaći njihovu lepotu.

Konsultujte Stručnjake:

Ako niste sigurni kako postaviti kamenje ili koje vrste odabrati, obratite se stručnjacima za dizajn dvorišta. Uz pravilno postavljeno dekorativno kamenje, vaše dvorište će postati mesto koje osvaja poglede i pruža opuštanje.

Pustite svoju kreativnost da se oslobodi i pretvori svaki deo dvorišta u priču o prirodnoj lepoti i stilu.