Karamela
U pitanju je kamen prave karamel boje. Može biti u obliku štanglica, ali postoji i lomljena karamela.

Karamela kamen poslednjih godina doživljava veliku popularnost. U pitanju je kamen prave karamel boje. Po tome je i dobio naziv. Može biti u obliku štanglica, ali postoji i lomljena karamela. Ima divne zlatno žute nijanse, koje se vrlo lepo presijavaju. Štanglice se koriste za enterijer. Možete njima oblagati zidove ili određene elemente vašeg doma. Ali poslednjih godina veću primenu nalazi u sređivanju eksterijera, i to na različite načine.

Pored primene u uređenju enterijera, ovaj kamen se može koristiti i u uređenju eksterijera. Lomljena verzija ovog kamena koristi se za oblaganje staza i trotoara u vašem dvorištu. Vrlo je čvrst i postojan, zato se i koristi u uređenju spoljašnih elemenata vašeg doma. Otporan je na kišu, sneg, vetar, sunce. Njime možete oblagati i ograde, ali i spoljašnje stubove.

Ono što je velika prednost ovog kamena za uređenje enterijera jeste da nije klizav. Tako da ako od njega napravite stazu, ne morate brinuti ako padne kiša ili sneg. Možete od njega praviti i spoljne stepenice, mogu vrlo lepo izgledati uz neku fasadu neutralnih boja. Dodatno se ovaj kamen može zaštititi određenim premazima, što obezbeđuje njegovu dugotrajnost, ali i dodatni sjaj. Ako želite da svoj dom uredite u rustičnom ruhu, ovaj kamen je pravi izbor za vas. Kombinovanjem njegovih divnih boja i lomljenih oblika, vaše dvorište može da bude pravi mali raj.